19 de setembre 2007

Democràcia, altres inútils i més incompetents


Res és perfecte. Pot ser només el sabor de "Dulce de leche" d'una marca de gelats s'acoste un poc a la perfecció. De la resta, del que hem creat fins ara o del que queda per inventar, res de res.
Ho dic perque sempre hem defensat moltes coses com si foren la veritat absoluta, la realitat. Ningú en aquest planeta té raó. Pot ser algú més que un altre, però prou. No existeix la veritat absoluta: que quede clar.

Els Occidentals hem defensat -només d'ençà un temps- que la democràcia és el millor sistema polític: igualtat de drets, de deures. La veritat -relativa, com vinc dient- és que és el menys roïn. Pot fer que el millor dels gestors, de les persones, arribe al poder. Que conduïsca de forma extraordinària un país, i que ens faça de pas, feliç a tots. Però també pot donar-se el cas -més habitual- de que el pitjor dels polítics, el més inútil, la persona més incompetent, siga regidor al teu poble.

És la grandesa de la democràcia: que tot és possible. Fins i tot, i més freqüent, que siga el més irracional.

Però recordeu, tot açò és relatiu. No hi ha una veritat absoluta.

13 de setembre 2007

Itàlia...


Els que em coneixen ho saben, sóc un enamorat d’Itàlia. Son tantes les meravelles que atresora que sincerament, si em donaren feina allí feia la maleta aquesta mateixa nit i demà prenia el primer vol cap a Roma.
Com per desgràcia en molt poques ocasions puc gaudir d’aquella meravellosa terra, moltes voltes mataria per menjar una bona pizza (o un bon plat de pasta) però de la delitosa forma en que la feien a la tratoria on dinava deprés de tot el matí al laboratori de la Facoltà d’Agraria.
Per què no hi ha una pizzería decent a Carcaixent? Mira que hi ha bars que anuncien que fan pizzes, però jo els la tiraria al cap… Ni la massa, ni la mescla i molt menys l’ambient concorda en el que és menjar-se una pizza feta per Napolitans o per Pugliencs…de vegades em torne integriste. Com m’encantaria repetir certes pizzes, ben fetes al seu forn de llenya!!!, com la que solia menjar a l’Amo Pizza de Milà, o la pizzería siciliana que tenia baix de casa o també la que vaig deborar a la plaça del Duomo de Trento, mirant la font i respirant l’hospitalitat d’aquella “conciliadora” ciutat… i es que cada pizza es un bon moment de la meua vida.

P.S: la meua preferida és la d’Speck e Brie de l’Amo Pizza de Milà…. Banyaeta amb una Peroni o dues o tres.

11 de setembre 2007

És l'islam anti-democràtic?


Realment, sí. L'islam és una religió anti-democràtica. Però com qualsevol altra. Un país democràtic és incompatible amb un govern de caire religiós: passa a tots - o quasi- els països de l'Orient Pròxim, i passaria a l'estat espanyol si els ho permeteren al Rouco i companyia.

En Marroc, els islamistes moderats han guanyat en vots i són la segona força política. Tot i la voluntat del país en modernitzar-se, els islamistes portaven al programa electoral la implantació de la sharía, la llei islàmica. A l'Afganistan no cal que conte el que passa, amb els drets de la dona, i al Pakistà, una nova onada d'islamistes radicals de la tribu afgana dels pashto, intenta tornar als costums dels segle VII, quan encara vivia Mahoma. L'incident de la Mesquita Roja només serà el començament.

Recorde que quan anava a escola, una professora de religió digué que això de que a qui es burla el dimoni li furga estava comprovat científicament. A una altra, aquesta de la vella escola, una altre dia se li ocorregué contar que si nos fos per les dones - referint-se a Eva i la poma- ara seríem tots perfectes i viuríem en el paradís. A la pregunta d'un company, de que si també podríem volar, respongué amb tota la tranquil·litat del món, que sí. Increible.

Així va el món.

PS: A la foto, la democràcia iraní dona pena de soga a un home per ser homosexual.

01 de setembre 2007

Sinlamula i altres meravelles


Farà una mesaeta un amic em comentà de l’existència de certs portals que farien les meravelles dels adictes tant a les series de la televisió com de les últimes estrenes cinematogràfiques. A més a més, els amants de les V.O podem trobar películes en italià, anglés, francés, etc...
Per fer-ho marxar és molt simple, sols cal descarregar un programeta molt menut per vore DivX i ja està. Personalmet recomane una serie anomenada “Little Britain”, de vegades sobrepassa la incorreció però és molt divertida.
Podriem entrar en valoracions relacionades amb els drets d’autor, la SGAE… però la veritat és que me la bufa si és il·legal. Sembla ser que està allotjat a un servidor anomenat Stage 6, i que tot el montatge és per fer que la gent es descarregue el reproductor de DivX. Sols desitge que dure a base de bé, es un bon bàlsam en els dies d’aborriment, sobretot ara que als meus amics els ha pegat per pagar hipoteques, comprar cases i casar-se… nous temps i noves sol·lucions.
Se m’oblidava!! els links són: http://www.sinlamula.com/ , http://www.cinetube.es/ i http://peliculasonline.net/

P.S: Amic, tu ara no pots vore aquestes webs… que acabaràs fent Hidroterapia en Marina d’Or (ciudad de vacaciones).