11 de setembre 2007

És l'islam anti-democràtic?


Realment, sí. L'islam és una religió anti-democràtica. Però com qualsevol altra. Un país democràtic és incompatible amb un govern de caire religiós: passa a tots - o quasi- els països de l'Orient Pròxim, i passaria a l'estat espanyol si els ho permeteren al Rouco i companyia.

En Marroc, els islamistes moderats han guanyat en vots i són la segona força política. Tot i la voluntat del país en modernitzar-se, els islamistes portaven al programa electoral la implantació de la sharía, la llei islàmica. A l'Afganistan no cal que conte el que passa, amb els drets de la dona, i al Pakistà, una nova onada d'islamistes radicals de la tribu afgana dels pashto, intenta tornar als costums dels segle VII, quan encara vivia Mahoma. L'incident de la Mesquita Roja només serà el començament.

Recorde que quan anava a escola, una professora de religió digué que això de que a qui es burla el dimoni li furga estava comprovat científicament. A una altra, aquesta de la vella escola, una altre dia se li ocorregué contar que si nos fos per les dones - referint-se a Eva i la poma- ara seríem tots perfectes i viuríem en el paradís. A la pregunta d'un company, de que si també podríem volar, respongué amb tota la tranquil·litat del món, que sí. Increible.

Així va el món.

PS: A la foto, la democràcia iraní dona pena de soga a un home per ser homosexual.

2 Comments:

Blogger Peubord said...

Sempre he pensat que la religió arriba fins on la societat li deixa, i al contrari de ser un sort, de vegades pot ser una desgràcia.
La democracia es conjuga amb la religió, al nostre estat ho podem vore, però sempre hem d'estar suportant les seues ingerències en temes que desconeixen per complet: familia, sexe, etc....
Esperem que algun dia les religions desapareguen i sols la llum de la raó i la ciència ens faça viure més lliures.

11.9.07

 
Blogger abrilc said...

"A la pregunta d'un company, de que si també podríem volar, respongué amb tota la tranquil·litat del món, que sí"

Ai xeeeeee!!!!

18.9.07

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home