Ja és Nadal a casa!!

Arriben amb la primera caixa de polvorons. Em perden. No puc evitar-ho. Especialment els que van recoberts amb xocolata i els “de tota la vida” amb les llavoretes de sèsam per damunt. M’encanta llepar-me el dit, sucat en les llavoretes...
I la primera caixa arribà ahir... I ja me n'he fotut la meitat...
Però la veritable apoteosi arriba amb els “panets de torro”. Cacau, moniato, corfa de llima, sucre i canyella, molta canyella!! Tot embolicat amb neula, impregnat en farina i ja assecant-se dalt dels armaris de ca la iaia... Se’m fa la boca aigua...
Peubord, hem de quedar. Tu dus els kebabs i jo les postres.
PS: Per favor, si algú coneix els responsables de la decoració nadalenca de l’Eroski que els pose en contacte amb l’IVI. Sembla més una fecundació que altra cosa...
6 Comments:
Perfa, demana-li a la iaia que et done la recepta dels panets de torró i penja-la ací. La meua família i jo t'estarem eternament agraïts i et planxarem les camises... XELO
29.11.06
Que asco! Els Polvorons és com menjar la terra blanca d'un camp de secà!
29.11.06
Si les camises tenen lorsetes també entren a l'oferiment? :-D
La iaia de "sanguina" no sé com els fa, la de Miquelet els fa així:
12 neules
1 kg moniato
1/2 kg cacau molt
1/2 kg sucre blanc
corfa de llima ratllada
canella en pols
i polsim de farina
Bulls el moniato. El traus, peles i desfas.
Desfas el sucre a la cassola, el mescles amb el moniato, quan esta fet una pasta mescles el cacau i remous fins fer una pasta homogenia. Entre mig has d'haver deixat caure a la cassola la corfa de llima ratllada i la canella. Tastes per veure si esta tot cuit i traus.
Escampes el polsim de farina damunt el banc de la cuína i de la post on vas deixar els panets, per a que no s'apegue.
Pose's damunt el banc la neula, al mig un muntonet de la mescla, esclafes una miqueta fent el panet redó i tanques la neula. És més senzill si et mulles els dits amb una gota d'aigua i els pases per la vora la neula.
També és més senzill si les neules que compres tenen la vora fina. Rovira fins l'any passat venia tot el que et cal. I la parada d'enfront la plaça del Mercat, que ven fruits secs i demés també tenia neules fines. I en "Piensos Sander" també.
Deixes eixugar els panets damunt la post enfarinada, i quan es gelen ja estan bons per menjar.
Pd.- No n'he fet mai, així que ... m'espolse les puces ;-)
30.11.06
neules
1 kg moniatos
1 kg cacau mòlt
1 kg sucre blanc
1 bescuitet (10 cm de diàmetre aprox.)
corfa de llima ratllada
canella en pols
un poc de farina
Bulls els moniatos. Els escorres, peles i xafes amb un forqueta fins que no tinguen boliquets.
Desfàs el sucre a la cassola amb un poquet d’aigua (dos ditets d’un got), afegeixes el moniato, mescles ben mesclat i després poses el bescuitet desfet (la meua iaia el desfà usant un escorredor coma a ratllador) i el cacau. Remous fins fer una pasta homogènia i afegeixes la corfa de llima ratllada i la canella. Ho vas treballant tot a foc lent fins que agafe el punt de consistència que toca. (M’ha dit que ànim perquè cal fer una bona feina de braç).
A banda, sobre un drap net i humit, es posen les neules. Al mig de cada neula, es posa un muntonet de la mescla, es tanca (els extrems es duen al centre) i s’esclafa una miqueta fent el panet xatet i redó.
Escampes un poquet de farina damunt la post o llanda on vas a deixar els panets, i els col•loques amb la part “lletja” cara cap a baix.
Deixes eixugar els panets uns dies a la part de dalt d’algun armari (la meua iaia els posa a dalt del moble del menjador).
NOTES:
El bescuit es pot no posar, o substituir per galeta triturada.
Ara no recorde si m’ha dit que calien 12 o 24 neules, així que per si de cas compra’n 24...
1.12.06
Kebab i polvorons pot ser una mescla explosiva!!! Necessitariem algun licoret per poder pairo tot... mistela? ummmm que bó
2.12.06
Moltes gràcies als meus informadors (a les seues mares i iaies), En faré, i si estan com Déu mana, esteu convidats. La mistel.la de ma casa és de Xaló i està pa morir-se de bona. XELO
10.12.06
Publica un comentari a l'entrada
<< Home