08 de setembre 2006

"JA VOLEM EL PA SENCER!"


Massa s’està parlant de si pacten o no. Però quin remei els queda! Molts hem posat les nostres esperances en un hipotètic pacte entre EU i BNV, per acabar pactant amb l’home, un tant desafortunat, de la foto.

Ara diuen que estan en crisi, que no es posen d’acord en el fons de la qüestió ni en el repartiment de llocs a la llista. El problema està en que una part d’EU -concretament un sector del PCPV- està decidida a cedir un dels llocs de la llista a un representant d’ERPV, retallant-li un candidat al BNV. D’altra banda tenim el sector nacionalista d’EU, amb Esquerra i País al capdavant, decidit a donar tres representants al BNV sense comptar amb ERPV.

No vaig a amagar les meues simpaties amb ERC, que no amb ERPV, però si nosaltres mateixos demanem un pacte per pur pragmatisme electoral, per aglutinar vots entorn de l’esquerra, deuríem també exigir que el Bloc tenira més representació a la suposada coalició. Si tenim en compte els resultats de les anteriors eleccions, el BNV-EV amb 113.792 seria molt més eficient que els escasos 7.553 que va arreplegar ERPV. Per tant, llevar un candidat al Bloc a canvi d’un d’ERPV seria donar un pas enrere. No significa açò que ERPV no deuria tenir representació, però sense dubte, no a costa del Bloc.

En EU no deurien de donar-se-les d’alumnes avançats, deurien recordar que tampoc tenen molts més vots que el BNV, i que la qüestió tracta de concentrar forces, per al final -a desgana de molts- cedir-les al PSPV.

Quina manera d’arreplegar molles…perquè volem el pa sencer!

4 Comments:

Blogger Satsuma said...

la cara de Pla es de vore la foto del post de baix

9.9.06

 
Blogger Monyofiné said...

De vilaweb del dia 5.


EUPV i el Bloc mantenen les discrepàncies sobre el pacte.
Dissabte és la data límit per l'acord.

El temps per segellar el pacte valencianista, d'esquerres i ecologista s'esgota i les posicions entre EU-Entesa i el Bloc continuen allunyades. Les divergències recauen en un punt fonamental: la repartició de la representació que obtinguin a les Corts Valencianes. La proposta d'Esquerra Unida és quedar-se el 80% i donar el 20% al Bloc però els nacionalistes s'hi neguen i asseguren que només negociaran a partir del 30%.

Jo, modestament, voldria ajudar: Si el Bloc tot ho redueix a això, la solució és fàcil, que li donen un 25%. "Ni pa tu ni pa mi"

9.9.06

 
Anonymous Anònim said...

Jo també ho tindria clar.
3 representants a la coalició (que és una llista negociada de 10), incloent la capçalera de la llista per Castelló, on de fà ja anys el Bloc treu més vots que EU.

9.9.06

 
Anonymous Anònim said...

Il·lusionen els votants i després, plassssss, poalà d'aigua freda. Si no hi ha pacte tindrem al PP amb una nova majoria absoluta i al Bloc i EU fora de les Corts.

11.9.06

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home