18 d’agost 2006

Carcaixent i dolces

LA CARPA JUANITA

Enllaçant en allò que comentaveu l'altre dia de les històries de por, fantàstiques i estranyes, vull parlar del que per a mi és el personatge de l'estiu i que té alguna cosa de sobrenatural. La Carpa Juanita és un peixet de color taronja que viu en una bassa a Vilanova i la Geltrú i que te l'increïble capacitat de beure en porró. Imagineu-vos: allò que no és capaç de fer un turista anglés a un bar "típic" de Benidorm ho aconsegueix Juanita. I no acaba ací la cosa. A més a més, és capaç de menjar utilitzant una cullera minúscula que li han fabricat.

A més, resulta que aquesta no és la primera Juanita que existeix. Sembla que ja van per la tercera o quarta generació de Carpes-Juanites-que-saben-beure-en-porró. Serà una conducta transmessa de pares a fills, o un caràcter ja gravat al seu codi genètic? El que es segur és que es tracta d'un pas endavant de l'evolució de les carpes de peixera. El primer pas d'un camí que ja no té aturador. Qui sap si algun dia els riures d'avuí no es transformaran en plors, sotmesa la humanitat a una super raça de carpes.

El cas és que Juanita s'ha convertit en un personatge reconegut de Vilanova: apareix a la web d'informació turística i forma part d'un museu de curiositats marineres. Ací teniu l'enllaç: http://www.carpajuanita.com/

L'antiguetat clàssica parlava de les sirenes, nosaltres ens hem de conformar amb la carpa Juanita.

1 Comments:

Blogger Peubord said...

Més que preguntar-me sobre una transmisió lamarckiana d'aquesta característica... jo em preguntaria cóm descobriren tan extraordinari fet. I el més important, ¿que dimonis porta el porró? tinto de verano, clareta, sidra o mistela ben fresca?

Jo ja m'he comprat una Juanita, i l'estic ensenyant a menjar paella en cullera de fusta i al voltant d'un caldero...UNA JUANITA VALENCIANA!

21.8.06

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home