02 de març 2008

ELECCIONS

Comentant hui la jugada amb un amic m’ha dit que pot ser el Bloc no ha fet bé en pactar amb Iniciativa. Podria haver estat millor si haveren mantés el pacte que quatre anys enrere va significar un escó per a EU. Ara, ni els uns ni els altres menjaran del pastís; i amb ells, cap dels que destinem el vot a nacionalistes. Cal dir al seu favor que era un pacte impossible, però no deixa de ser significatiu que el desenteniment entre els dos partits que porten bona part del nacionalisme valencià tinguen com a conseqüència que ens hagem d’aguantar els posibles votants sabent que el nostre vot segurament va directe al fem.

Pot ser el fet de passar un examen que no es desitja, com són les eleccions generals per al Bloc, acabe per passar-los factura. Un desgast innecessari del partit i que també resta vots a l’esquerra.

Votar al PSOE continua sent més del mateix. Zapatero és un bon president per a l’equilibri que representa la política, però pot ser per garantir el mateix cal algú que es contrapose a la seua deriva cap a la dreta moderada estirant des de l’esquerra. A més, jugades com el pacte PP-PSOE per deixar fora els nacionalistes de NaBai a Navarra em recorden que la E de PSOE conserva una gran part del pes específic de l'ideari del partit.

Em pareix que no hi haurà un espai per als nacionalistes valencians a les Corts d’Espanya, semblant al del BNG per Galícia, PNV, EA i NaBai per Euskadi, CiU i ERC per Catalunya,... Pot ser els valencians sí que som més espanyols del que alguns pensem. Que algú ho haguera dit abans així ens estalviariem tant de mal de cap!