23 d’octubre 2006

Conjunt de fulls escrits o impresos posats en l'ordre en què han d'ésser llegits

Per diversos motius aquesta setmana he hagut de comprar uns quants llibres. Alguns d’ells, d’editorials estranyes; altres, èxits relatius de venda; alguns, en català; altres, no. Comprar llibres em fa feliç, tot al contrari que comprar roba (sort que prompte serà el meu aniversari i els amics em renovaran el vestuari).

El cas és que supose que de la mateixa manera que sóc feliç comprant llibres, ho seria venent-los. Però clar, no sóc un bitxo estrany en aquest univers (bé un poc sí, o almenys això em diuen de tant en tant) i a algú més se li haurà ocorregut la idea de muntar una llibreria a Carcaixent. Perquè és estrany, però a Carcaixent no hi ha cap llibreria en el sentit estricte de la paraula. Podem comprar llibres en algunes papereries, en els estancs i inclús a l’Eroski (ací no perdeu el temps que no hi ha res d’interessant). Però en una llibreria no.

I això em posa trist. Em posa molt trist que en una ciutat de vint mil habitants no tinguem on comprar un llibre com cal. Serà perquè han fet l’estudi de mercat i no n’hi ha prou.

Decidit: si em toca la Primitiva aquesta setmana muntaré una llibreria

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Un llibre-café!
En conec alguns, i pots fer-te una cervesa, un te, un café, i anar llegint i safunyant. Si vas a soles, els sofàs són comodíssims, i si vas en colla, hi ha taules i cadires molt ben dsitribuïts pels racons.
Quan t'acabes el café pot comprar un llibre o tornar al seu prestatge el que has estat fullejant.
Sí, és increïble que no hi haja un lloc dedicat exclusivament als llibres, i això no és nou, quan estudiava ja patia anant i tornant a buscar el que necessitava.
Propose que fem una aposta col.lectiva i que quan ens toque, constituïm una cooperativa i ens posem a fer cafés i vendre/prestar llibres.

23.10.06

 
Blogger Satsuma said...

Imagine que la proximitat d'Alzira amb la "Xuquer" i "la Llibreia", Xàtiva amb "La Costera" i València amb la seua amplíssima oferta fa que la gent no tinga necessitat d'una llibreria a Carcaixent. A més, no sé si la gent de Carcaixent es gastarà molts diners en llibres.

Un café llibreria? M'encanta!

23.10.06

 
Anonymous Anònim said...

A mi també m'agradaria que ací poguerem trobar un llibre decent, i sobretot remenar sense que les dues venedores de l'estanc (és on més llibres crec que hi ha) estiguen pregunta a cada moment, "que busques? que vols? ho trobes?" Brrrrrrrrr! però dubte que tinguera massa éxit de vendes.

Moltes vegades la gent amb la que en relacione ha parlat d'açó, la idea més suggeridora que he sentit de boca d'una amiga era fer una gran cafeteria-llibreria-centre social l'antiga FESA, aixó quan era "La casa roja" dels mobles, clar. Lamentablement ara ja sabem que alla mai podra ser .....

I la Paris-València no us agrada?

23.10.06

 
Anonymous Anònim said...

Llibreri? Quan a l'entrada de l'Eroski venien llibres, per la nit no tancaven la paradeta; diré més, no hi havia ni venedor. Ací no volen els llibres ni per furtar-los!

27.10.06

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home