21 d’abril 2007

PASCAL COMELADE SENSE EL RESSÓ DEL DRING

Segur que tots heu vist la preciosa pel·lícula Amelie. S'haureu deixat transportar per l'atmosfera innocent que transmet, pels seus colors vius i càlids i la seua música tendra i delicada. Qui la va compondre és Yann Tiersen, un músic francés que fa poc va actuar a València. Realment no la compongué a propòsit, més bé va agafar temes dels seus discos anteriors i els va adaptar a la banda sonora. Doncs bé, hi ha un músic, que per a mi, és el "pare" de Yann Tiersen: el genial Pascal Comelade. La llegenda diu que és de Catalunya Nord, però la veritat és que va nàixer a Montpeller. El que sí que és cert és la seua implicació amb la cultura catalana i amb l'ambient musical de Barcelona. De fet va ser un bon amic d'Ovidi Montllor (que com sempre, torna a este fòrum) i que va viure molt de temps al pis de Lluís Llach.

La seua música ha servit per acompanyar anuncis televisius, com a sintonia del programa de ràdio de Pablo Motos, per a banda sonora de museus, d'obres de teatre... Ha fet duets amb músics com PJ Harvey. El seu estil és una barreja de minimalisme, música amb instruments de joguet i música de banda, tot adreçat amb una llum plenament meditarrànea.

Però tot açò són anècdotes. El que importa és la seua música. Escolteu-lo i disfruteu-lo. Ací teniu el fantàstic tema "Sense el ressó del dring" en la seua versió instrumental. L'any passat va aparéixer en un disc de Comelade amb el poeta Enric Cassasses del tot recomanable.

S'imagineu un concert seu al parc de Carcaixent? Coses més rares s'han vist, no?



Etiquetes de comentaris: